top of page

МЕДИЕН ЦЕНТЪР

Най-новите истории

F3CD9D23-3C42-47EB-8DE8-4841BFDADD7D.png

ТОШИ

Тоши е 2 годишно момче, което беше намерено на улицата, ударено от кола. След проведени медицински изследвания се установи, че костта на крака му е абсолютно раздробена на части и с прекъснати сухожилия. Беше проведена дълга и сложна операция, която  за щастие успя да спаси крака от ампутация. В момента Тоши се възстановява под грижите на квалифицирания персонал на Обич за обич. Беше извършена и втора  планирана операция за премахване на металните импланти от крака му. Тоши е много социален, игрив и с изключително благ характер. След пълното си възстановяване, той е  напълно готов за осиновяване. Подкрепете Тоши и кучета като него днес, за да могат те да получат необходимото лечение до пълното си възстановяване, за да бъдат подготвени да потеглят към своя постоянен дом. С вашата любезна подкрепа, ще можем да променим съдбата на болни и наранени кучета, които заслужават да бъдат обичани.

B38A7180-2196-4D83-A6AF-2168B6B4D185.png

СИБИР

Сибир е 4 годишно момче, един от нашите лидери. Той дойде в нашия приют преди около година, изоставен от своите собственици. Сибир е живял и израснал в къщи и оцеляването му на улицата щеше да бъде абсолютно невъзможно. Той беше много дистанциран и тъжен в началото, но не след дълго започна да се социализира и да търси контакт с хората. Сибир се чувства все по-добре с всеки изминал ден, уверен, готов да възвърне доверието си в хората. Убедени сме в щастливия край на неговата история и знаем, че не след дълго той ще е напълно готов за осиновяване. Подкрепете Сибир и кучета като него, които са жестоко изоставени от своите собственици, за да им осигурим комфортно съществуване и адекватни грижи до момента, в който са напълно готови да дарят обичта си отново на някого. С вашата подкрепа, можем да дадем шанс за нов живот на Сибир и стотици други като него.

EC52CB55-4858-4C49-8653-7628EE886D1A.jpe

ДЕДИ

Деди е момче на около 4 години. Намерихме го изхвърлен и изоставен в покрайнините на града, много уплашен и в безпомощно състояние. Медицински преглед установи, че Деди е с увредено зрение и слух, в следствие на нелекувано заболяване. Деди е изключително любвеобвилен и приятелски настроен. Трябваха му само няколко дни, за да покаже своят характер. Обича много да се разхожда, търси постоянен контакт с хората и обожава да е в компанията на деца. Дълбоко се надяваме, че Деди ще може да намери нов дом много скоро, защото това момче е създадено да дарява обич. Подкрепете Деди и кучета като него, изоставени и с физически недъзи, които не могат да оцелеят сами. Те се нуждаят от ежедневна грижа и лечение. И благодарение на дарители като вас, ще бъдем способни да им я осигурим.

904BDDD6-0B73-4EF6-A206-25EA8EA8D363.jpe

ЦИКО

Цико е едно от нашите възрастни кучета, кралицата на нашия приют. Тя е на около 13 години и живее в приюта “Обич за обич” от няколко години. Нейната история е наистина трогателна. Тя беше изоставена и изхвърлена пред заслона на вратата ни в много лошо състояние. Липсваше много от козината и имаше плешиви петна по цялото тяло, не желаеше да общува и беше изключително самотна и самовглъбена. Всъщност не знаем какво точно се е случило с това момиче, за да изпадне в това състояние, но решихме да се борим за нея. Тя прекара почти една година, самоизолирайки се, не желаейки да контактува с други животни или хора наоколо. За щастие, Цико започна да се променя малко по малко, успяхме да излекуваме напълно и нейното кожно заболяване. Сега Цико се чувства много комфортно на мястото си, тя е много обгрижвана и и предоставяме необходимата медицинска помощ, когато е необходимо . Тя обича да наблюдава всичко наоколо и най-голямата ни награда е нейната усмивка и щастие. Моля, подкрепете възрастни кучета като Цико, които са изоставени, страдащи, изолирани и болни, за да можем да им осигурим най- добрата грижа и необходимата медицинска помощ. Повечето от тях за съжаление имат малки шансове за осиновяване. С вашата подкрепа ще можем да дадем нови шансове за живот на възрастни кучета като Цико.

B540CEFB-2300-4CD5-9479-35AFC3F58B53.jpeg

КАМПАНИЯ “ВТОРИ ШАНС ЗА ТОРНАДО”

Торнадо беше намерен в кучешката къщичка пред нашия приют, изоставен и съвсем сам. По същата причина не знаехме какво точно  се е случило с него и причината за неговото изоставяне. Никой не попита за него и оттогава не сме получили  никаква друга информация относно случая и състоянието му.

С времето, и след известно наблюдение установихме осезаема куцота на десния крак, както и че понякога Торнадо предпочита да лежи и да си почива през по-голямата част от деня. Разбрахме, че изпитва болка, която успяхме да овладеем временно с болкоуспокояващи. Тъй като състоянието му се влошаваше, решихме да вземем и второ мнение. Торнадо е диагностициран с тежка мускулна загуба в дясно, тежка двустранна тазобедрена дисплазия и гръбначно-краниална луксация, както и с разкъсан краниален кръстосан лигамент на дясното коляно.  Според препоръката на лекуващия лекар, Торнадо трябва да претърпи 3 операции, включително резекция на главата на дясната и лявата бедрена кост. До момента  е извършена само първата операция на 11.10.2021 г. за възстановяване на стабилността на дясното коляно. Направен е и страничен шев за стабилизиране на разкъсани краниални кръстни връзки на дясното коляно. Според официалния медицински доклад, очакваното качество на живот на Торнадо ще бъде от много добро до отлично. Очаква се Торнадо да се възстанови напълно след няколко месеца, като се има предвид, че той е все още много млад, а здравословният му проблем все още подлежи на лечение.


Бихме искали да благодарим на нашия дългогодишен и уважаван партньор 

Bernd Stephan Фондация за хуманно отношение към животните 

https://www.bernd-stephan-tierschutz-stiftung.de

 за подкрепата, която оказват на нашия приют.


Бихме искали също така да изразим нашата искрена благодарност към Greater Good Charities

 https://greatergood.org

за това, че направи възможно лечението на Торнадо, като предостави на нашата организация дарение за оказване на спешна медицинска помощ, която ще покрие всички приблизително изчислени разходи, свързани с неговото лечение.


Благодарим на всички, които дадоха втори шанс на Торнадо и за всичко, което правите за животните!

12E84835-529A-4790-96BA-633DA84CE237.png

СИВУШКА

Нашата красавица Сивушка е на около 2 години и е изключително спокойно и мило куче. Приютихме я в приюта на “ Обич за Обич” след като беше блъсната от кола. Наложи се да претърпи спешна операция и най-вероятно ще се наложи и повторна, след като се установи, че изпитва силна болка и невъзможност да стъпи на оперирания си крак. От сърце се надяваме, че Сивушка ще може да тича и играе отново, както и за нейното скорошно оздравяване. Бихме искали също така, тя да намери и потегли към своя постоянен дом след напълното си оздравяване. Подкрепете Сивушка и много други като нея, които се нуждаят от своя втори шанс. Благодарим за проявеното милосърдие!

Дарете за Сивушка
Untitled

КИМО- ЕДНА ИСТОРИЯ С ЩАСТЛИВ КРАЙ❤️

Историята на Кимо не е много дълга, но за радост с щастлив завършек. Това 6 годишно палаво момче, попадна в “Обич за Обич”, за да бъде спасено от ужаса, в който живееше преди- пренебрегнат, гладен и тормозен. Независимо от лошите условия, при които е живял, Кимо не престана да се усмихва и се сближи изключително бързо със своите приятелчета в приюта. Щастливи сме, че Кимо отпътува към своя нов дом в Германия, и сърцата ни са изпълнени с радост за щастливия завършек на историята на нашето слънчево момче. Вече ни липсваш, Кимо!

Свържете се с нас
Untitled

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ИЗВЪРШИМ ПРОМЯНАТА!

Изключително развълнувани сме да съобщим, че Обич за Обич беше наградена с грант от SPCA International в края на месец Алрил. Безвъзмездната помощ е отпусната в полза на нашата целогодишна програма “Кастрирай и върни”,  която е посветена на основната мисия да намалим популацията на бездомните кучета и котки в местната общност и тяхното страдание. Благодарни сме за възможността да работим със SPCA International, за тяхното доверие и подкрепа, което ще ни даде възможност да стерилизираме още повече бездомни животни през месец Май, както и  шансът да помогнем на повече животни в нужда. Всеки малък жест и помощ е от изключително значение и само заедно можем да извършим Промяната! Благодарим Ви още веднъж за всичко, което правите за Животните!


https://www.spcai.org/our-work/shelter-support-fund/shelter-list/love-for-love
Get in Touch
Untitled

ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ЗА ЖИВОТНИТЕ

За поредна година Mars Incorporated в България, зарадва любимците от приюта за животни “Обич за Обич” в град Добрич със щедрото дарение на 1500 кг кучешка храна с марката Pedigree. 


Качествената и пълноценна храна е от изключителна важност за изграждането и поддържането на доброто здраве на животните и баланса в техният организъм.


Благодарим от Сърце  за изключителния жест към нашите питомци в приюта. Благодарим Ви за приноса към каузата за облекчаване на страданието на бездомните и изоставените животни в България, както и към Глобалната мисия за изграждането на  един по-добър Свят за тях.


 „ По - добър Свят за нашите любимци също означава по -устойчив Свят за Животните, Хората и Планетата.❤️“

Get in Touch
Untitled

МИСИЯТА ИЗПЪЛНЕНА❤️!

Изключително развълнувани сме да споделим за успешното завършване на нашата втора съвместна кампания с SPCA International за намаляване на популяцията на уличните животни през Март, 2023. Общо 164 кучета и котки бяха кастрирани само за един месец, от  които 120 котки и 44 кучета - ( 118 женски и 46 мъжки). Основната цел на кампанията бе да се намали постоянно нарастващата популация на уличните животни в Добрич и региона в резултат на негативното влияние на войната в съседство. Благодарим на SPCAI , че за пореден път подкрепиха нашата глобална мисия и цели. Обединени в полза на уличните животни!

Learn More

Уверете се, че сте в течение на последните ни истории и новости в Организацията.

Новини: News
bottom of page